04 Nov, 17:00
Lansering av appen Together with Red Banners
Mint, ABF-huset
Torsdag den 4 november lanseras appen Together with Red Banners av konstnären Bella Rune som en del av hennes bidrag till utställningen En omsorgsfull strejk*. Appen bygger på Augmented Reality-teknologi och aktiverar arbetarrörelsens formspråk genom den röda fanans historia och symbolik. Under kvällen presenteras projektet av Bella Rune i samtal med forskaren Margareta Ståhl, studenter på Konstfacks Masterprogram CRAFTs textillinje 2020, Jonas Lythell och curator Michele Masucci. Margareta Ståhl expert i arbetarrörelsens konst och estetik kommer att hålla ett kortare föredrag av om fanornas historia och funktion. Publiken får även en introduktion till appen som finns tillgänglig gratis för nedladdning via appstore.
Om deltagarna:
-Bella Rune är konstnär som arbetar med skulptur med performativa element och experimenterar i sina verk genom olika material och tekniker
-Margareta Ståhl är forskare inom visuell kommunikation med inriktning på arbetarrörelsens konst och estetik. Hon har skrivit omfattande om den svenska arbetarrörelsens fanor.
-Jonas Lythell är en frilansande apputvecklare med fokus på Augmented Reality (AR). Lythell arbetar även som lärare vid DSV, Institutionen för data- och systemvetenskap på Stockholms Universitet.