21 Feb, 19:00
A night with Armin Lorenz Gerold & Eli Levén
Konsthall C

Välkommen på musikperformance, poesi och bar på Konsthall C! Som en del av utställningen ’Den fysiska världen fanns fortfarande’ där bjuder vi in den deltagande konstnären Armin Lorenz Gerold (Berlin) att framträda under sitt alias wirefoxterrier, tillsammans med författaren Eli Levén (Stockholm) som läser ur sin kommande roman som ges ut på Nordstedts förlag i höst.

Performancet börjar 19:30

wirefoxterrier startade som ett online-alias med vilket den Berlinbaserade konstnären Armin Lorenz Gerold läckte sentimentala låtskisser och mixtapes in i Tumblrs och Soundclouds ekosystem. 2018 släppte han “Sex (play and being played)”, ursprungligen del av hans ‘fan-fiction’-serie Radio Prishtina, vilken spelades i den uppmärksammade TV-serien SKAM. Med utgångspunkt i hur viralitet formar samtida kulturproduktion, kommer wirefoxterrier att på Konsthall C framföra ett par sånger från hans kommande EP “Looking”.
https://soundcloud.com/wirefoxterrier

Eli Levén är roman- och manusförfattare och skribent. Romandebuten ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” filmatiserades som ’Nånting måste gå sönder’ av Ester Martin Bergsmark med manus av Eli. Duon gjorde även hybridfilmen Pojktanten tillsammans. Eli är 2020 aktuell med sin andra roman ’Hur jag skulle vilja försvinna’ som kommer ut på Norstedts i augusti. En filmatisering av den nya romanen i regi av Eli är just nu i utveckling.

’Den fysiska världen fanns fortfarande där’
Den fysiska världen fanns fortfarande där men utställningen uppmärksammar flykten från den. Genom närbildens avskärmning tar vi genom ljud, video, måleri och objekt, del av tillfällighetens extas, i former av rus, upphetsning och mental förvirring. När någon lägger händerna på din kropp och blodkärlen tycks förgrenas med varandra, när solens sista drink gör dig hög, när tiden tycks kompakt och saknar yttre sammanhang, när natten rör sig.

Curerad av Emily Fahlén och Asrin Haidari (Mint).

Kvällen inleder utställningens sista helg. Dryck och snacks kommer finnas till försäljning. Evenemanget är gratis.

I samarbete med ABF Stockholm.