Tentative Transmits – samtal och lyssningssession med Meira Ahmemulic

Välkomna till ett samtal och lyssningssession med Tentative Transmits och Meira Ahmemulic.

Under eventet kommer plattformen Tentative Transmits att introducera sitt arbete och forskning om minnespolitik, arkiv och berättande, samt post-socialistiska övergångar.

Lördagens program inkluderar ett samtal och lyssningssession med konstnären Meira Ahmemulic med premiär av det nyproducerade ljudverket När moster gav SKF fingret.

När moster gav SKF fingret handlar om ordens hemsökande kraft och förbannelsen som motståndshandling. Ahmemulic inspireras av förbannelser från byarna Gusinje och Plav i Montenegro, som ligger i skuggan av Prokletije – De fördömdas bergskedja.

Samtalet och lyssningssessionen kommer att vara på svenska.

Meira Ahmemulic är konstnär och författare. Hon har studerat vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och vid Konstakademin i Colombo, Sri Lanka. Hennes verk har ställts ut på flera konstinstitutioner i Sverige, senast på Blå Stället (Angered),  GIBCA (Göteborg International Biennal of Contemporary Art) och Moderna Museet. Som författare har hon publicerats i tidskrifter som Ord&Bild, Glänta, OEI och Paletten.

Tentative Transmits: the Radio as G/Host är en diskursiv ljudplattform som undersöker minnespolitik, radiohistoria, solidaritetsrörelser och post-socialistiska övergångar kring Central- och Östeuropa. Genom begrepp som hauntologi, postminne och off-modern, reflekterar Tentative Transmits och inbjudna gäster över förhållandet mellan minne, arkiv och berättande. 

Tentative Transmits drivs av Olivia Berkowicz och Marianna Feher.